top of page
Lions Mane met knoflook, tijm en honing

 

​​​​​​​​​​​Ingrediënten

​

  • 1 grote of 2 kleinere verse pruikzwammen

  • 2 el extra vierge olijfolie

  • 1 el (verse) tijm

  • 2 knoflooktenen

  • 1 el honing

  • zout en peper naar smaak

Overige ingrediënten:

  • 1 grote tomaat

  • 2 handjes verse sla/rucola/veldsla

  • 1 el geroosterde pompoenpitten

  • witte wijn azijn, extra olijfolie, zout en peper

​ 

​​Bereiding

​

  1. Maak de pruikzwam eventueel schoon door vuile plekjes weg te snijden of af te vegen met een keukenpapiertje.

  2. Hak de knoflook fijn en snijd de pruikzwam in plakjes met een scherp mes. Halveer of snijd deze door vieren, naargelang hoe groot je ze wilt hebben.

  3. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en verdeel de pruikzwam hierin. Voeg hierna de knoflook toe.

  4. Bak de paddenstoelen tot ze bruin zijn en draai ze daarna om om ook de achterkant bruin te bakken. Verdeel de honing over de pruikzwam en voeg ook zout en peper toe.

  5. Roer de pruikzwammen nog even voorzichtig om de honing te verdelen. Ze zijn klaar wanneer ze goudbruin en een beetje knapperig zijn.

  6. Serveer als hapje, maar ook heerlijk bijvoorbeeld in een salade!

  7. Voor de salade: verdeel de sla en tomaten (rauw of kort gebakken) in schijfjes over een bord, breng op smaak met wat peper, zout, azijn en olijfolie en verdeel hier de gebakken pruikzwam overheen. Top af met wat knapperig geroosterde pompoenpitjes.

​​​​​​​​​​​​​​

bottom of page